skip to Main Content
MXSM Landskrona

MXSM Landskrona

Förra helgen drog tävlingssäsongen igång på riktigt med SM i Landskrona på den sandiga och tuffa saxtorpsbanan.

Veckorna innan tävlingen hade jag kämpat mycket med armpump så hade inte så stora förväntningar på tävlingen men siktade självklart på att ta poäng.

På tidskvalet satte jag en 10e tid, körningen kändes bra och jag hade en skön känsla i kroppen.

Jocke Hansson på mx support hjälpte mig med lite inställningar med fjädringen till första finalheatet på lördagen som gjorde hojen gick bättre över den gropiga banan.

Heat 1: Gjorde en dålig start och drogs med i en crash på första varvet med flera förare. Varvade som 30e efter första varvet men körningen kändes bra och jag körde upp mig till en 16e plats i mål vilket var bättre än vad jag förväntade mig.

Heat 2: I söndagens första final gjorde jag en bra start och var ut som 3a men hade inte farten att hänga med de i toppen. Jag körde stelt och drog på mig kramp i armarna, efter några varv körde jag och en annan förare ihop och jag crashade. Krampen i armarna var väldigt svår att köra med och jag crashade en gång till och slutade på 21a plats.

I sista heatet gjorde jag en okej start och körningen kändes bra. Jag hade bra flyt och låg 7a i större delen av heatet till jag gjorde ett misstag och körde utanför banan och tappade ner till 11a, jag lyckades köra om en och slutade 10a i mål.

Totalt för tävlingen slutade jag på en 17e plats. Det är inte riktigt där jag vill vara men med tanke på hur lite jag kört och hur mina armar har varit under försäsongen så är jag nöjd! Ser fram emot nästa SM om två veckor som går i Vissefjärda!

Nu i helgen är det dax för första deltävlingen i danska mästerskapen som går i Randers.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *